От х:

Днес в x:

Преглед на печата- 29 февруари

„Новинар Юг": „По- скъп ток от юли"- челото на информационния всекидневник. EVN направи предложението до регулаторния орган. Оскъпяването от 11,3 на сто било заради инфлацията.

„Канят Гайдарски в линейката"- водещото заглавие в броя на „Новинар". Здравният министър лъже за заплатите на работещите в спешната помощ, твърдят хасковските доктори.

„20 на сто по- висок данък МПС в Баните"; „ОбС поиска оставката на ВиК шефа Герджиков, който не управлявал както трябва дружеството в Димитровград"; „Съветник скочи срещу циганията на автогарата в Свиленград"- четем във вестника.

„ОбС закри „Отец Паисий". След емоционален дебат общинските съветници гласуваха закриването на школото в с. Черногорово, допълва „Новинар".

„Арестуваха джип за 100 бона на бизнес дама"- информира изданието. Возилото на димитровградчанката задържано със съдебно решение, съмняват се, че е крадено.

На страниците на „Новинар Юг" ще прочетем още: „Наръчник за действие при кризи приема ОбС в Хасково"; „Данъчните събраха 142 милиона лева"; „Стамболово кани бизнеса да създава туристическа зона".

„Хасковски фирми скътали 50 милиона от данъци" – с това заглавие ни посреща на първата си страница вестник „Хасковска Марица". Големи инвестиции и увеличен износ намалиха приходите от ДДС.

„12,5% по-скъп ток иска EVN"- водеща тема и за „Марица". Инфлацията и увеличеният дял на енергията от алтернативни източници надуват месечните ни сметки, допълва изданието.

„Плащаме за задължителна проверка на водомерите"; „Закопчаха 5-има иманяри"; „ОбС в Хасково признава геноцида над арменците"- четем на страниците на вестника.

От втора „Марица" съобщава: „Съветници бягат от комисия, ВиК- порицано. Обслужващи дейности и школа закрити на сесията в Димитровград.

„Продадоха 700 дка общински гори в Свиленград"- информира вестинка. Медицински сестри от яслите искат от ОбС по- високи заплати, вземат по- малко от чистачки.

И няколко празнични акцента от страниците на „Хасковска Марица": „3 март в Ивайловград почва с шествие"; „Поетичен рецитал за Освобождението в Любимец"; „Наши младежи на Шипка за празника"
Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини