От х:

Днес в x:

Избираме българската песен за "Евровизия"

Тази вечер ще бъде избрана песента, с която България ще се представи на международния конкурс „Евровизия" в Белград. 12 песни достигнаха до финала. Специални гости на заключителната вечер ще бъдат Лили Иванова и украинката Руслана, която спечели „Евровизия" през 2004 година.


Според музикални специалисти с най-големи шансове за победа е песента на Георги Христов и Джани Фиорелино "Sogno". Сред другите изпълнители, които ще се представят на финала на българската „Евровизия", са Деси Добрева, Невена Цонева, Дани Милев, групите „Те" и „Deep zone project".


10 минути ще имат зрителите, за да гласуват за песента, която искат да представи страната ни на „Евровизия" в Белград. Това може да стане чрез телефонно обаждане или изпращане на SMS.


Най-големият си успех на „Евровизия" България постигна миналата година. Тогава песента „Вода" на Елица и Стунджи се класира на пето място. Първоначално това ни осигуряваше присъствие на финала на конкурса в Белград, но по-късно регламентът му беше променен и вече няма привилегировани държави.


„Евровизия 2008" ще се проведе в края на май в столицата на Сърбия - държавата, която през 2007 година спечели конкурса. Заради случващото се в Косово сърбите отложиха избора на песента, с която да се представят тази година. Засега това няма да попречи на самата „Евровизия 2008".
Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини