От х:

Днес в x:

Борисов: Не знам какво значи "гаджал"

Столичният кмет Бойко Борисов отказа да коментира изявлението на лидера на Атака Волен Сидеров вчера по време на митинга пред парламента, в което той нарече депутатите "гаджали".
"Не знам тази дума. Нямам речник пред себе си. Не съм чувал тази дума", каза Борисов и добави: "Кой от нас е използвал тази дума, за да нося отговорност".

"Не виждам каква отговорност и обяснения трябва да носим пред Европейската народна партия", каза още Борисов пред bTV. По време на протестния митинг на няколко опозиционни партии вчера пред Народното събрание Волен Сидеров отправи най-крайни критики към управляващата коалиция и по-конкретно към лидера на Движението за права и свободи /ДПС/ Ахмед Доган.

Докато Сидеров говореше на трибуната бяха лидерите на ГЕРБ Цветан Цветанов, на СДС Пламен Юруков, на РЗС Яне Янев, Атанас Атанасов от ДСБ и др. Според различни източници на протеста са присъствали между 5 и 6000 души.

Борисов се появи за малко в 15.00 часа и след като пожела на присъстващите на площада пред Народното събрание "Да са живи и здрави и да спазват реда и закона" си тръгна към кметството.

Определението "гаджал" се използва вместо турчин или циганин, но в по-обиден смисъл.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини