От х:

Днес в x:

Без кравите. 300 фермери тръгнаха пеша към столицата.

300 фермери от цялата страна тръгнаха пеша към столицата.

Походът им днес започна от мястото, на което вчера бе спрян протестът на фермерите от с. Търнава и откъдето животните бяха натоварени в камион и върнати във фермата в селото.

Животновъдите вървят по пътната настилка, пеша, но този път са без кравите си. Не пречат на движението на автомобилите и по главен път Е-79 няма задръствания.

Всички фермери са облечени със светлоотразителни жилетки.

Придружават ги над 100 автомобила. Колоната се движи с развети български и възрожденски знамена, под звуците на патриотични песни и духова музика.

Припомняме, вчера протестният поход бе спрян по искане на ветеринарните служби, които посочиха, че придвижването на собствен ход и без ветеринарно разрешително е в нарушение на законите и на принципите за хуманно отношение към животните.

Полицията спря колоната от фермери и крави в монтанско, като арестува собственика на добитъка за няколко часа. На него му беше съставен акт за възпрепятстване действията на органите на властта.

Протести се провеждат още от декември месец в различни райони на страната.
Днес протестираха и млекопроизводители от Пловдивско, които приеха декларация, в която изказват възмущението си действията на полицията. Декларацията ще бъде изпратена до българския и Европейския парламент.

Исканията на млекопроизводителите са за 350 годишна субсидия на крава и по 20 стотинки на литър произведено качествено мляко.

Днес шествието трябва да стигне в Ботевград, където ще бъде направен митинг.
Общонационален митинг да се проведе в столицата на 20 февруари.
Източник: novjivot

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини