От х:

Днес в x:

Новият енергиен холдинг ще доведе до скок в цената на тока

Създаването на общ енергиен холдинг ще доведе до поскъпване на електроенергията, заяви във Варна депутатът от ОДС Христо Кирчев. Според експертите на СДС холдингът се създава, за да бъдат контролирани цените от едно място, като идеята е енергетиката да остане в ръцете на БСП и ДПС.


Инициатори на новите договори за Южен поток, за Бургас - Александруполис и евентуално за Набуко също са от страна на БСП. Никой друг не участва. Най-лошото при създаването на холдинга е, че не може да се разбере какви ще бъдат един ден отношенията между него и тези нови инвестиционни проекти, смята варненският депутат.


Идеята е холдингът да бъде източник и покачвайки цените на електроенергията, да започне събирането на пари за тези проекти, коментира Кирчев.


Общият енергиен холдинг ще обединява петте предприятия – НЕК, АЕЦ "Козлодуй", "Булгаргаз холдинг", "Мини Марица - Изток" и "Марица - Изток II", припомни синият депутат. Според Кирчев у нас холдингът няма да има кого да конкурира, противно на твърденията на тройната коалиция, че новата енергийна структура ще е конкурентноспособна.
Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини