От х:

Днес в x:

Преглед на печата - 11 януари


"Пироман пали 5 коли, крие се в багажник", е челното заглавие в днешния брой на "Новинар Юг". Сергей Стоянов трошал стъклата на возилата и хвърлял в тях подпалени торбички с лепило, което преди това дишал. 23-годишният мъж е задържан за 72 часа с прокурорско постановление.

"Правят ново Спешно в Хасково", е другото водещо заглавие от първа страница. Чужди лекарски фирми имат интерес да работят в сградата на Втора поликлиника, пише още вестникът.

"10 фирми висят към данъчното с 24 милиона лв.", четем още на новинарските страници. Сумите на длъжниците са натрупани от просрочени данъци и осигуровки, както и от наказателни лихви върху тях.

"Школото в Маджарово става защитен обект", това е челото на втора страница. 60 училищни директори бяха обучавани през уикенда как се управляват делегираните бюджети.

"Прекарват тировете през немски рентген", това е информация с адрес Свиленград. В Капитан Андреево вече са подготвили площадките, където ще работят рентгеновите детектори.

И още една информация от Свиленград: "Спипаха 50 хиляди долара и 30 хиляди евро в камион". Недекларираната валута е открита под седалката на турски ТИР при съвместна акция на полицаи и митничари.

"Япония спасява наше школо", съобщава челно днешният брой на "Хасковска Марица". Токио ни дава 40 хиляди долара, МОН иска да ни затвори, цитира вестникът директора на помощното училище в Тополовград Паскал Паскалев.

"Слагат "Биг Брадър" и в Свиленград" - друго заглавие от първа страница на "Марица". Камери за видеонаблюдение на по-оживените места ще бъдат поставени в Свиленград, ако общинските съветници приемат предложената докладна от местното РПУ.

"Строг пропускателен режим на животинския пазар в Хасково", четем още в новия брой. Нелегалните търговци на птици изчезнаха от района на пазара, където традиционно продават стоката си.

"Кмет гони с пистолет животни от парк", пише още вестникът. С изстрели във въздуха от законно притежавано оръжие кметът на хасковското село Гарваново Иван Каранейчев - Доктора разгони вчера пасящите в парка коне и свине.

"Обсъждат бюджета по селата", е дописката с адрес Симеоновград. Троян, Дряново и Тенево са първите села, в които кметът на Симеоновград Милена Рангелова ще представи проектобюджета за 2008-ма година.

"Обърнаха всички кошове по "Раковски", "Освободиха хванат с подкуп", "Обновяват детски градини в Любимец" – всичко това - в новия брой на "Хасковска Марица".

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини