От х:

Днес в x:

Токчетата подобряват половия живот

Високите токчета, макар и не най-главозамайващите, тонизират тазовите мускули и така подобряват половия живот, твърди италиански лекар, цитиран от Би Би Си. Д-р Мария Черуто , която е почитателка на сексапилните обувки, се е заела да докаже, че високите токчета не са толкова вредни за здравето, както твърдят нейни колеги. Те въобще не са популярни сред медиците, които ги сочат като причина за много проблеми - от кокоши тръни и изкривени ходила до шизофрения.

Изследването на италианската уроложка доказа, че жените, които държат краката си под ъгъл 15 градуса спрямо земята, имат не по-лоша стойка от привърженичките на плоските подметки. 15 градуса за стъпалото се осигуряват с 5-сантиметров ток. Такъв ток намалява електрическата дейност в мускулите на таза.

Това означава, че те са в оптимално положение, което увеличава силата им и способността им да се свиват. Тазовите мускули са важни за жената. Те не само допринасят за по-пълноценни сексуални изживявания, но и осигуряват важна опора за коремните органи - пикочния мехур, червата и матката. Те обаче често отслабват след раждане, както и с натрупването на годините. Съществуват упражнения за тяхното укрепване, но според д-р Черуто токчетата могат да премахнат необходимостта от тях. Изследването на д-р Черуто е обхванало 66 жени под 50 години. БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини