От х:

Днес в x:

Телефон, произведен от LG, уби човек

Агенция "Асошиейтед прес" съобщи, че в Южна Корея човек е загинал от взривяване на телефонна батерия. Според достъпната в момента информация взривилият се телефон е бил произведен от корейската фирма LG. Точният модел на телефона не е известен.

Загиналият е бил с фамилия Сух (Suh) и е бил открит мъртъв на работното си място в сряда сутринта. У него е бил открит взривен мобилен телефон, посочва "Асошиейтед прес", позовавайки се на официално съобщение от полицията. Разследващите смъртта предполагат, че именно взривилата се батерия е станала причина за смъртта на собственика на телефона.


По думите на лекар, направил аутопсията, Сух е бил убит от телефона, който се е взривил, докато се е намирал в ляв нагръден джоб. Отляво гърдите на Сух са били силно обгорели, а ребрата и гръбначният стълб (!) - счупени.


Представители на LG са потвърдили, че взривилият се телефон наистина е произведен от фирмата, но твърдят, че взрив на батерия не може да има летален изход. Батерията според някои източници също е била оригинална, произведена от южнокорейската фирма. Очакват се още подробности около разследването, за които ще ви държим в течение.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини