От х:

Днес в x:

НАСА ще излъчи песен на "Бийтълс" в Космоса

НАСА ще излъчи песента на "Бийтълс" "През Вселената" /"Across the universe" / в космоса на 4 февруари. По този начин ще бъдат отбелязани заедно две събитие - петдесетгодишнината на Американската космическа агенция и рождението на британската група.


Излъчването ще бъде ориентирано към Полярната звезда - най-ярката звезда в съзвездието Малка мечка, която се намира на 431 светлинни години от Земята /една светлинна година се равнява на 9 460 млрд. км., уточнява НАСА на интернет сайта си/. Бившият бийтъл сър Пол Маккартни заяви, че е много ентусиазиран от тази инициатива. "Изненадващо! Браво на НАСА, предайте моята обич на извънземните", каза той в писмо до космическата агенция. Автор на песента е Джон Ленън. Вдовицата му Йоко Оно сметна събитието за значимо, тъй като според нея то "бележи началото на нова епоха, в която ние ще си контактуваме един ден с милиарди планети".

Това не е първият случай когато НАСА използва музиката на "Бийтълс". През ноември 2005г. Пол Маккартни изпълни песента "Good Day Sunshine" на концерт, който бе предаден в Международната космическа станция, където постоянно има екипаж от трима руски и американски астронавти. В рамките на събитието на 4 февруари публиката е поканена да участва в него като слуша песента в същия момент, когато НАСА я предава през Вселената. /АФП
Източник: netinfo.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини