От х:

Днес в x:

Сексът намалява успеха на студентите

Ако се вярва на изследване, посветено на интимния живот на студентите от университета в Кеймбридж, сексът води до слаб успех в следването, пише в. "Дейли телеграф". Специалисти са анкетирали над 1000 студенти от колежи към университета.

Оказало се, че тези с най-много сексуални партньори са с най-нисък среден успех. Освен това било установено, че за да си докарат допълнителни доходи, някои от следващите се занимават с проституция. Резултатите от анкета в интернет, публикувани в студентското сп. Varsity, показват още, че студенти от дадени специалности са по-малко придирчиви във връзките си, от тези в други специалности.

Най-много сексуални партньори имат изучаващите медицина (8), а най-малко теолозите (2). Студентите, следващи социално-политически науки, са на второ място (7), историците на трето (6), а бъдещите специалисти по съвременни езици и тези по древни езици и диалекти са четвърти (5).

Сред специалистите предизвиква безпокойство фактът, че много студенти не си правят изследвания за евентуални болести, които се предават по полов път и с това вредят на здравето си. Кери Купър, професор по психология и здравеопазване в университета в Ланкастър, твърди: "Колкото повече връзки има един човек, толкова по-малко време му остава за учене.

Тези, които имат много сексуални партньори, не само губят време за нови връзки, те се сблъскват и с допълнителен стрес, когато тези отношения завършват. А това, на свой ред, може силно да повлияе на способността им да концентрират вниманието си." БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини