От х:

Днес в x:

"Beatles" са поканени в Израел след 43 години

43 години след като на "Beatles" бе забранено да изнесат концерт в Израел, живите членове на групата са поканени да свирят на тържествата по случай 60-годишнината от основаването на еврейската държава през май, съобщи Асошиейтед прес, като цитира израелският в. "Йедиот ахронот".

Планирано бе "Beatles" да се появят в Израел през 1965 г., но властите отказаха да им издадат необходимите разрешителни, опасявайки се, че дългокосите музиканти и тяхната музика ще покварят морала на израелската младеж.

В. "Йедиот ахронот" цитира извинително писмо, което посланикът на Израел в Лондон днес ще връчи на сестрата на убития бийтъл Джон Ленън - Джулия Беърд, в музея на "Beatles" в Ливърпул. Освен това копие на писмото ще бъде изпратено на близки на починалия Джордж Харисън, както и на 65-годишния Пол Маккартни и 67-годишния Ринго Стар.

Искаме да коригираме този исторически пропуск, който за наше съжаление е станал през 1965 г., когато вие сте били поканени в Израел, се казва в писмото, цитирано от вестника.

В Ерусалим говорител на израелското министерство на външните работи потвърди, че израелският посланик в Лондон трябва да се срещне с Беърд и да я покани в Израел за честванията, с които ще бъде отбелязана годишнината от основаването на еврейската държава през май 1948 г.

Говорителят обаче не знаел нищо за извинително писмо или за покана до Пол и Ринго да свирят в Израел. "Beatles" бяха поканени да изнесат концерт в Израел през 1965 г., като поканата бе приета от техния мениджър Брайън Ъпстейн, припомня ДПА.
Източник: yellow.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини