От х:

Днес в x:

Свръхдоза най-вероятнo e убила Хийт Леджър

При аутопсията на тялото на 28-годишния актьор Хийт Леджър, открит мъртъв в жилището му в Манхатън на 22 януари, не са установени причините за смъртта.

Нужно е да бъдат извършени допълнителни изследвания, твърдят специалистите от службата за съдебно-медицинска експертиза в Ню Йорк. Заключението на медиците ще бъде огласено след 10-14 дни, съобщи Ройтерс.

Вероятната причина за смъртта на Леджър, разследвана от полицията, е свръхдоза наркотици. Другата версия, по която полицията работи, е самоубийство.

Край леглото на Леджър са намерени приспивателни хапчета. Според Пол Брауни, говорител на нюйоркската полиция, няма очевидни признаци за самоубийство.Тази версия отхвърля и семейството на актьора.

Редица издания обаче припомнят, че Леджър е изпаднал в депресия след раздялата си през октомври с годеницата си - актрисата Мишел Уилямс. Двойката има дъщеря, Матилда, на две години. Според мълвата актьорът се е борил със зависимостта си към хероина.

"Случилото е ужасно, шокиран съм. Но ако трябва да съм честен, очаквахме нещо подобно. Хийт вървеше по труден път, опитвайки се да се справи с проблемите си. Единствената му радост беше дъщеря му Матилда, всичко друго го измъчваше", казва в интервю за американско списание близък приятел на актьора.

В интервю за сп. "Ин тъч уикли" през ноември миналата година самият Хийт Леджър е заявил, че е готов да умре, защото може да продължи да живее чрез детето си.

"Когато човек стане родител много аспекти в живота му се променят, към по-добро, разбира се. Жертвите са големи, но това, което получавате в замяна, е много по-значимо от това, от което се лишавате. В известен смисъл мисля, че съм готов да умра, защото човек продължава да живее чрез детето си", е споделил Леджър.

Актрисата Мишел Уилямс вече е излетяла от Швеция за Ню Йорк, съобщи Ей Би Си нюз. Много знаменитости на Холивуд, сред които Никол Кидман и Мел Гибсън, изразиха съболезнованията си по повод смъртта на Леджър.

Най-известната роля на Хийт Леджър е тази на каубой с хомосексуални наклонности във филма "Планината Броукбек". Тя му донесе номинация за "Оскар" и "Златен глобус" за най-добър актьор. БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини