От х:

Днес в x:

Телефон с 5-инчов разгъващ се дисплей

Холандска фирма, наречена Polymer Vision, планира да пусне първия в света мобилен телефон, разполагащ с разгъващ се дисплей за преглеждане на електронна поща, текстови документи, новини и блогове, съобщава агенция "Ройтерс". Устройството се нарича Readius и е с размера на обикновен мобилен телефон, само че разполага с голям 5-инчов дисплей, който се разгъва от основното тяло на телефона.





Разгъващите се дисплеи са нещо ново в индустрията на мобилните телефони, тъй като те позволяват на мобилните телефони да разполагат с много по-голям екран, без да се увеличава тежестта на самия телефон. Readius е достатъчно малък, за да се побере в джоба ви, но същевременно разполага с гигантски екран. Производителите на Readius заявяват: "Можете да имате огромен e-reading дисплей, съчетан с отличен живот на батерията, плюс свързаност от най-висок клас... всичко това с форм-фактора и теглото на мобилен телефон". Всъщност Readius донякъде изглежда като смесица от мобилен телефон и електронен четец за книги от типа на Amazon Kindle. Екранът е черно-бял, точно като при Kindle, като донякъде напомня мастило върху хартия.


Телефонният аспект на устройството е достатъчно функционален - налице е поддръжка дори на 3G, така че всякакви подкастове, блогове или електронна поща ще пристигат максимално бързо. Жалко само, че заради черно-белия екран реално няма особен смисъл да използвате Readius като видеоплеър. Освен това липсват каквито и да е сведения за включения в пакета софтуер и използваната ОС, от което не можем да направим никакви изводи до каква степен устройството разполага с вградени мултимедийни функции.


Readius се очаква да се появи на пазара в средата на тази година, като за момента няма информация за цената, но се очаква тя да бъде близка до тази на мобилните телефони от високия клас ($300 - $500). Ще ни бъде любопитно доколко подобна комбинация на e-reader с мобилен телефон ще се наложи на пазар, в момента доминиран от телефони с Интернет връзка, GPS и пълноцветни сензорни дисплеи. Ще ви държим в течение за нови подробности около това устройство.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини