От х:

Днес в x:

Продават най-уродливите восъчни фигури във Великобритания

Музеят на восъчните фигури, който се намира в графство Норфолк, Великобритания, продава на търг някои от експонатите си.

За разлика от експонатите в световноизвестния музей на мадам Тюсо, във восъчните лица на тези фигури с мъка може да се разпознаят прототипите им, пише британският The Daily Telegraph.

Норфолкският музей е основан от праправнука на мадам Тюсо, Луи. Фигурите на известни персонажи, изложени в музеите, който носят името на Луи Тюсо, са много далече от оригиналите и са отдавна признати от британската преса за най-уродливите в цялата страна.

Впрочем, собственикът на музея не се отчайва и очаква прилични приходи от аукциона, макар и да недоумява кой и за какво ще си купи „восъчните изроди".

Стартовата цена на една фигура на търга, който ще се състои на 12 февруари, е от 50 до 80 британски лири.

Сред предоставените за продан са восъчните копия на принц Чарлз и принцеса Даяна, Джон Траволта и „ливърпулската четворка" Бийтълс.

Някои британски вестници организираха конкурс сред читателите си. Награда ще получи този читател, който успее да разпознае сред представените снимки всички прототипи на експонатите.


Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини