От х:

Днес в x:

Избраха новата ”Царица Роза” в Казанлък (видео)

18-годишната Йоанна Шишкова беше избрана за "Царица Роза" на тържествена церемония в Казанлък. 15 претендентки се бориха за титлата. Подгласнички на Йоанна, която е възпитаничка на Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн "Акад. Дечко Узунов", станаха Таня Стефанова от ПМГ "Никола Обрешков" и Симона Янева от СОУ "Екзарх Антим I". 

Младите момичета преминаха през три кръга. Финалното предизвикателство бяха отговорите им за бъдещето на родния им град след десет години. Изборът на 48-aта "Царица Роза" беше поверен на жури с председател Такаши Коидзуми, посланик на Япония у нас, предаде БГНЕС. 

Новоизбраната "Царица Роза" ще представя Казанлък и България на различни форуми у нас и зад граница като посланик на красотата и приятелството. Посланикът на Япония се обърна към публиката на български език и определи розата като символ на любовта и красотата. Той обяви като награда програма за гостуване на Йоанна в Япония. 

Тържественият завършек на спектакъла бе ритуалът по полагане на клетва на новата "Царица Роза" пред кмета на община Казанлък Галина Стоянова. 

С конкурса бе дадено началото на Празниците на розата в града.
Източник: БГНЕС

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини