От х:

Днес в x:

Защо никога не трябва да вдигате тост с чаша вода

Тостът по време на парти, официален или неофициален, голям или малък автоматично превръща вечерта в тържество. Вечерното парти става още по-специално, защото е посветено на постиженията на един или двама души, заслужили специално отношение.

Вдигането на тост само по себе си е предизвикателство. Ако вие сте този, който ще се изправи пред останалите, за да каже няколко думи, трябва да сте подготвени и да сте запознати с етикета. Не отнемайте много време на хората и се уверете, че в чашата ви има нещо преди да я вдигнете. Но най-важно е чашата ви да не е пълна с вода. Според вярванията е по-добре чашата ви да е празна, отколкото пълна с вода.

Поверието, че никога не трябвате да вдигате тост с чаша вода датира от древна Гърция. Това суеверие е просъществувало през вековете. Според гръцката митология, мъртвите пиели от река Лета в дълбините на подземния свят, за да забравят миналите си телесни животи. В резултат на тази история, гърците винаги вдигали тост в чест на мъртвите с чаша вода, която символизирала пътешествието им през реката до подземния свят.

Като последица от историята се счита, че вдигането на тост с вода в чест на някого е равносилно да му пожелаеш лош късмет, дори смърт. Много хора вярват, че тостът с вода привлича смъртта към вас самите, тъй като течността отразява бъдещия ви воден гроб.

Тостът с вода предизвиква гнева на боговете. Целта му всъщност е да измолите благоволението им, като им предложите напитка, повдигайки чашата си. Вдигането на тост с вода, безвуксна и неутрална напитка не се цени от боговете, които ще изпратят на пътя на всеки дръзнал да го стори само нещастия и беди.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини