От х:

Днес в x:

Внасят замразено агнешко от Нова Зеландия за Великден. Преглед на печата

24 часа

Всички без зелени са за промяна на концесията за Банско

3,5 часа власт, администрация, инвеститори и зелени спориха за бъдещето на ски зоната над Банско. Този път нямаше ръкопашни битки, нито скачащи еколози с каски и плакати, но някои изявления често бяха прекъсвани с реплики. Не се стигна до консенсус. Всички обаче без представителите на коалиция “За да остане природа в България” се обявиха за актуализация на сегашния концесионен договор.

„Труд”

Ударно внасят замразено агнешко от Нова Зеландия за Великден

Замразено новозеландско агнешко се внася ударно у нас от месец насам. Целта е то да бъде пуснато на пазара по Великден, предупредиха месопроизводители.

Според Бисер Чилингиров, председател на Националната овцевъдна асоциация, традиционно преди празника пазарът ни е залят от замразено вносно агнешко, което идва от военните резерви. Миналата година освен от Нова Зеландия, имаше внос на агнешко от Чили, припомня той.

„Стандарт”

Ненчев спира поръчка за 41 млн.

Военният министър Николай Ненчев спря обществена поръчка за 41 млн. лева, а втора, която е на стойност 16 милиона, е под въпрос. Това съобщиха вчера за "Стандарт" от Военното министерство. Спряната поръчка е за доставка на 13 бойни бронирани машини за сухопътни войски. Официалният аргумент за прекратяването й e, че фирмите, които са кандидатствали за нея, не са подали коректната информация. Втора поръчка, която е за 16 млн., е под въпрос, но все още не е спряна, тъй като компетентната комисия във Военно министерство не се е произнесла и не е взела решение по казуса.

 „Монитор”       

Премиерът: Бежанците заобикалят България

Към момента мисля, че сме от спокойните държави. Самите бежански потоци знаят, че България добре пази границата и търсят най-лесната за пробив ограда. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Брюксел, където пристигна за участие в срещата ЕС-Турция и в извънредния Европейски съвет заради миграционната криза. Той отчете, че натискът по нашата граница вече е незначителен, като снощи имало опит за влизане от едва 17 човека. На срещата в Брюксел се очаква европейските лидери да вземат решение за затваряне на т. нар. Балкански път – от Гърция, през Македония, Сърбия, Словения, Австрия.

„Сега”

Новите изтребители на армията станаха кораби

Проектът за покупка на нови изтребители за бойната авиация въобще не фигурира в плана на Министерството на отбраната за 2016 г. Това стана ясно от публикувания от МО документ с целите на министерството, които трябва да бъдат реализирани през тази година. За сметка на това обаче се дава приоритет на друг проект, който изненадващо се появи в края на миналата година - строеж на нови бойни кораби. До края на годината МО предвижда да се модернизират старите белгийски фрегати и да се реализират поне 15% от проекта за нов боен кораб. Споменава се и ремонтът на МиГ-29 от Полша, ремонт на самолетитe L-39, Пилатус, и на хеликоптерите Ми-17. За нови изтребители няма и дума, въпреки че за тях бяха отпуснати целево 80 млн. лв. в бюджета на МО извън капиталовите разходи след намеса на премиера Бойко Борисов.

„Дума”

60% от хората убедени, че корупцията расте

Близо 60% от хората са убедени, че корупцията расте, сочи проучване на "Алфа Рисърч". От него става ясно, че критичната позиция доминира във всички социални и демографски групи, включително сред симпатизантите на управляващата коалиция. Критиците на Бойко Борисов вече са повече от поддръжниците му. Одобрението на премиера пада от 38% до 33% при ръст на неодобрението от 30% до 35%. Като причини от "Алфа Рисърч" посочват "острата политическа конфронтация по редица теми, персоналните атаки и смените на министри".

 „Капитал дейли”

Борисов разпореди на ГЕРБ да не участва в избора на членове на КЗК

Премиерът Бойко Борисов за втори път поставя парламентарната си група в ситуация да взема решения по казуси, които са свършен факт. След като миналата седмица Борисов постави задача пред ГЕРБ да мисли как да прекрати работата на временната комисия, която трябва да проучва дали има намеса на Русия и Турция във вътрешната политика на България, в понеделник от Брюксел премиерът разпореди парламентарната група или да не участва със свои кандидати за членове на  Комиисята за защита на конкуренцията (КЗК), или процедурата за избор да бъде спряна.

„Новинар”

София става столица на дигиталния пазар

София има потенциал да се превърне в столица на дигиталния пазар в Югоизточна Европа. Това каза кметът Йорданка Фандъкова по време на кръгла маса, организирана от Българо-скандинавската търговска камара.

„Имаме амбициите да създадем по-добра бизнес среда в нашия град. Идентифицирахме кои са секторите, за развитието на които ще положим специална грижа в следващите 4 години – това са IT секторът и фармацията, изтъкна кметът.

По-късно Фандъкова съобщи, че на 10 април в кв. „Зона Б5” ще отвори врати първият от 30 години насам новопостроен парк в София – „Възраждане”. Съоръжението струва 6 млн. лв. и в него вече са засадени 600 дървета.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини