От х:

Днес в x:

Минерални бани и Черноочене с общ проект

Хасковската община Минерални бани и Черноочене ще положат основа за реализиране на европейски проекти по Програмата за развитие на селските райони през новия програмен период. През лятото на миналата година двете съседни общини създадоха публично-частното партньорство. В него влизат представители на бизнеса, неправителствените организации и публичните власти, намиращи се на територията на Минерални бани и Черноочене.
Разработен и одобрен е общ проект. Преди месец е подписан договор, след което стартира изпълнението за подготвителните дейности на инициативата „Водено от общностите местно развитие“. Водеща е община Минерални бани, представлявана от кмета Мюмюн Искендер. Партньори по проекта са община Черноочене, представлявана от кмета  Айдън Осман, Осигурителна каса Черноочене, представлявана от Нилвер Нешад и читалище „Пробуда” с представител Селями Мустафа.
Ръководителят на проекта Иванка Душкова извести, че   на 15 януари в Черноочене стартира  обучение на екипа от 10 човека. Тя посочи, че предстоят срещи с общественосттавъв връзка с  изграждане на информационна банка. Тя ще съдържа информация за потенциалните бенефициенти и техните бъдещи проектни намерения. Експерти пък ще направят  анализ на икономическата среда и ще осъществят анкетни проучвания в двете общини. Ще бъде обособена местна инициативна група. Най-съществената част е разработването на стратегия за местно развитие с широко обществено участие, за да отговаря в пълна степен на реалните потребности на населението.
Целта е да бъдат мобилизирани местните общности и организации в двете общини за   ефективно  използване на еврофондовете през новия програмен период. Крайната задача е постигане на интелигентен и устойчив растеж в интерес на хората.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини