От х:

Днес в x:

Борисов: Благодаря на Пепи Москов, че остава министър

Оттеглянето на подкрепата на правителството от страна на ДСБ той коментира като започваща президентска кампания от страна на лидера им Радан Кънев.

"Искам да благодаря на Пепи Москов, че остава на поста здравен министър и че ще довърши започналата тежка здравна реформа". Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти край Разлог. Премиерът присъства на откриването на близо 110 км рехабилитирани участъци от пътя Разлог - Садово и пътя Юндола – Разлог.

Става ясно, е че човекът, към когото винаги съм имал много приятелско отношение - Радан Кънев, започва предизборна кампания за президентските избори, подчерта той.

„Аз така го разбирам. Разбира се пожелавам им успех, ако това им е тактиката, но никога не трябва, ако сме истински родолюбци, бащи или майки и всеки, който както се чувства към хората избрали ни на тези постове, да залагаме човешки съдби, да залагаме стабилността и ако щете цялата държава заради една или втора лична амбиция“, каза Борисов.

По думите му е можело да седнат и да търсят вариант за общ кандидат за президент, ако е толкова силно желанието.

„То не е и минало, затова аз истински се надявам и по никакъв начин не разпитвам министрите – не ги питам, защото нашата работа е да правим пътища, да правим пречиствателни станции, болници, поликлиники, да заздравим отбраната, да имаме реформи в местата, където трябва да се направят и ние ги правим“, каза още той.

„Надявам се на мъдрост. Вярно е, че веднъж като направиха анонс, няма как да се дръпнат назад, но трябва малко спокойствие и такт”, посочи Борисов.

Стабилността от моя страна няма да бъде нарушена, а и нищо не го налага, увери той. „Само преди месец и половина имаше избори, знаем резултатите какви са. Нищо добро не би ни донесло след 2 месеца да има други или по-точно по-различно от това, което е”, каза премиерът.

„Аз нямам навик да коментирам други партии. Мисля, че всеки от лидерите отговаря за своята партия. От сутринта говорих с всичките си министри, които по една или друга линия са по-свързани или по-не с Реформаторския блок, защото през това време, което сме работили , те винаги са били мои и аз техен – били сме един много добър екип и видимите резултати, които и днес - 110 км път между Родопите, Пирин и Рила за нашите курорти и спа центрове, това са неща, за които са мечтали хората десетилетия, не са били факт. Това, че ще направим всичко възможно и ще докараме и газ, за да се махне смога от твърдото гориво, мисля че никой не се и съмнява. Даже и областният на София Веско Пeнев ми звънна сутринта да ми каже, че ако аз нямам някакви претенции към него – искат всички да си работят, защото това са човешки съдби, много хора. Това не са детски игри – днес така, утре иначе”, обясни премиерът.

Борисов призна, че по време на управлението на ГЕРБ (2009-2013) здравната реформа не e тръгнала. "Смених четирима министри тогава, но нищо не се случи. Беше като оня виц, в който трънчанинът все рязал и рязал и все по-късо му ставало. Така и аз сменях и сменях, и все не тръгна", допълни Борисов.

Той подчерта, че Москов, освен добър министър, е и негов приятел, защото има добри идеи за развитието на здравеопазването и е много интелигентен.

Източник: http://fakti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини