От х:

Днес в x:

Зам.-председател на СДС: Снощи ДСБ си направи политическо харакири

 В известен смисъл снощи ДСБ си направи политическо харакири.

Така зам.-председателят на СДС Румен Христов коментира пред бТВ резултатите от заседанието на „Демократи за силна България“ в Поморие, където беше решено, че партията излиза от управляващата коалиция, но остава в Реформаторския блок.

Според него ръководството на партията ДСБ е приело „мекия вариант“ на разграничаване от правителството.

При тази линия на поведение областни управители, зам.-областни управители и представители в местната власт от ДСБ ще продължат да работят заедно с ГЕРБ.

В СДС не виждаме причина да бламираме кабинета, подчерта Христов. Според неговия анализ десницата в България е показала, че много лесно се самосваля от власт. "Не знам защо е така", отбеляза той.

Резултатите от местните избори са показали, че СДС е във възходящо развитие и може да продължи да участва във властта до президентските избори.

Зам.-шефът на СДС отново настоя, че десният спектър от партии трябва да излезе с единна кандидатура за президент на България догодина, а след това „ще решим какво правим“.

Христов подчерта, че в момента в страната се извършват важни реформи. „Ние сме катализатор за тях“, допълни той. Международната политика е тревожна, а България има нужда от стабилност.

Според него не е изключен и черен сценарий, при който в страната идва на власт лявоцентристко правителство. "Нали не смятаме, че нещата са необратими по отношение на нашето членство в ЕС и НАТО", каза Христов. По думите му заради вълната от мигранти и сътресенията в международната политика не е изключено дори страната ни да бъде извадена от двата съюза и отново да се въведат визи за пътуванията на българите в Европа.

http://epicenter.bg

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини