От х:

Днес в x:

Вашите смартфони ще изчезнат след 5 години - ново проучване

    Дали наистина е възможно след 5 години Apple да спре да печели пари от своите айфони? Изглежда твърде любопитно. Според ново проучване на Ericsson, смартфоните ще изчезнат през следващите 5 години, като резултат от драстични подобрения в изкуствения интелект.

    Преди около месец генералният директор на Microsoft Сатя Надела каза, че цифровите помощници като Cortana ще заменят уеб-браузърите. Ericsson прави още една стъпка в това направление и прогнозира, че след 5 години няма да има никакви смартфони, поради предстоящите лавинообразни промени е ИИ.

    През 1950 година започна масовата поява на електронни устройства с екрани, а по-късно, след появата на лаптопите и смартфоните, броят на екраните в дома започна стремително да се увеличава. С течение на времето се появи пристрастяване към смартфоните и може да се гарантира, че хората прекарват по-голямата част от живота си, вторачени в дисплея на смартфона.

    Проучването на Ericsson обхваща 100 000 реални потребителя от 39 държави. Допълнително, 85% от жителите на Земята считат, че през следващите 5 години носенето на електронни помощници ще бъде нещо обичайно.

    Проучването показа още, че 50% от потребителите вярват, че ще могат да разговарят с домакинските си уреди. Този нов начин на взаимодействие може да бъде осъществен чрез интерфейс с мощен изкуствен интелект.

    Много хора вярват, че след 5 години техните смартфони ще бъдат заменени с нови устройства с ИИ-интерфейс, които ще сърфират в Мрежата вместо потребителите, ще избират места за пътешестване, книги, ресторанти и още много, много други.

    Трябва ли технологичните компании да се притесняват от предстоящите промени? Не. Те вече работят, за да приближат тези нови технологии до обикновените хора. Цифровите помощници в смартфоните поумняват с всеки изминал ден благодарение на нови алгоритми и нови начини за машинно обучение.

    Източник: kaldata.com

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини