От х:

Днес в x:

Хасковлия си купи мухлясал натурален сок в срок на годност

    Хасковлията Борис Георгиев си купи натурален сок “Капи”, който се оказал мухлясал. Продуктът обаче е в срока на годност, както се вижда от снимките. Те ни бяха изпратени, заедно със сигнала за мухлясалия сок на редакционната поща.

    Сокът бил купен миналата седмица от магазин “Корнер” на ул. “Македония” в Хасково. Собственикът на магазина Георги Сидеров потвърди пред Haskovo.net за случая.

    “Клиентът се върна и показа мухлясалия сок. Аз му предложих да го заменя или да си избере нещо друго, но той отказа. Каза, че вината не е в магазина”.

    Сокът “Капи” е произведен от Кока­-Кола ХБК България АД. В отговор на наше запитване от компанията заявиха, че хасковлията е подал сигнал на потребителската телефонна линия на Кока­-Кола. От компанията се извинили за неудобството и поискали да им изпрати мухлясалия сок, за да установят причината за проблема. Също така предложили и да заменят негодния продукт с друг.

    “Докато не получим опаковката и продукта за анализ, ние не можем да твърдим със сигурност какъв е проблемът. Бихме могли да напомним на нашите потребители, че продуктите с марка Cappy не съдържат консерванти и поради това са много чувствителни към целостта на опаковката, както и към условията за съхранение на вече отворени опаковки. Всяко нарушаване на целостта на опаковката причинява проникване на въздух, а оттам – образуване на плесени. Това се получава, тъй като във въздуха естествено се намират спори на различни микроорганизми и при престояване на продукта тези спори се развиват в плесени. Същото се получава и когато съхраняваме вече отворена опаковка Cappy за повече от три дни в хладилник или извън него”, пише в отговора до Haskovo.net Кристиана Чакърова, директор “Връзки с обществеността”. Според компанията става дума за изолиран случай. Оттам допълват, че незабавно са проверили търговския обект в Хасково, от който е купен мухлясалия сок и установили, че всички техни продукти отговарят на стандартите за външен вид и опаковка.

    Борис Георгиев обаче твърди, че мухълът е бил между капачката и кутията. При опита си да отвърти капачката, тя  буквално се разпаднала, а кутията останала на практика неразпечатана. “Сокът вътре може да е съвсем наред. Проблемът е, че ако не забележиш мухъла под капачката, при отваряне той може да падне вътре и да го изпиеш, без да разбереш. Според мен има някакъв проблем при пакетирането на тези продукти”.

    Той допълни, че няма да изпраща мухлясалия сок на Кока­-Кола, а смята да го занесе за анализ в Агенцията по безопасност на храните.

    Haskovo.net ще ви информира за заключението на Агенцията по храните по случая.

    Тодор Кръшков

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини