От х:

Днес в x:

Тийнейджърка се самоуби заради алергия към Wi-Fi , според родителите

Майката на тийнейджърка, извършила самоубийство, заради рядко срещана "алергия към Wi-Fi" обвини училището на дъщеря си, заради неспособността му да я защити.

15-годишната Джени Фрай се обеси на дърво край дома си във Великобритания миналия юни. Истроията и една сега излиза на бял свят след началота на разследването.

Майката Дебра Фрай заявява пред Мирър, че Джени е страдала от тежки главоболия, умора, проблеми с концентрацията и с пикочния мехур, които според нея били причинени от свръхчувствителност към електромагнитните вълни, излъчвани от безжични технологии като Wi-Fi и мобилни телефони. Синдромът причинява инвалидизиращи физически симптоми.

Въпреки че родителите на Джени премахнали от дома си всички излъчващи електромагнитни вълни устройства, училището на детето не последвало примера им. То се чувствало зле в определени райони от учебното заведение.

Джени често била задържана в училище, но не заради лошо поведение, а защото и се налагало да излиза от час, за да открие места, в които е в състояние да се концентрира.

Директорът на училището Саймън Дъфи бил наясно с проблема на Джени, но според майката той заявил, че има достатъчно доказателства според които Wi-Fi технологията е безопасна.

Според Деби Фрай опитът за самоубийство на дъщеря и е бил отчаян вик за помощ. Според полицията в деня на смъртта на детето, то два пъти е изпратило съобщение на приятелка, заявявайки намеренията си да отнеме живота си и съобщавайки местонахождението си. Телефонът на приятелктата обаче не бил у нея, и тя получила съобщенията прекалено късно.

Джени оставила писмо до родителите си, в което съобщава, че не може повече да се справя с алергията си към Wi-Fi.

Деби Фрай е изправена пред трудна битка защото синдромът на свърхчувствителността към електромагнитните лъчения не е официално призната диагноза. През 2005 Световната здравна организация проведе изследване, в което не откри връзка между симптомите и излагането на електромагнитните вълни. Но въпреки това организацията заключи, че симптомите са реални и тежестта им варира, както и че синдромът е проблем за засегнатите.

Според родителите на Джени, е необходимо да бъдат извършени повече изследвания по темата. Те настояват да се повиши информираността за опасността от Wi-Fi технологиите, тъй като някои деца са чувствителни към тях.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини