От х:

Днес в x:

Бадминтонистите се състезаваха заедно с родителите си

    Турнир „Мама татко и аз” се проведе в тренировъчната зала на бадминтонистите от клуб „Атлет”. Над 40 деца, излязоха да се състезават на двойки заедно със своите родители, батковци и каки. Малчуганите бяха разделени на две категории – начинаещи и напреднали.

    Най- малките участници бяха 5-годишните Петър Геновски, който излезе на корта заедно с майка си и Елена Попиванова с . Пепи тренира усилено – в детската градина и в залата. Състезанието се превърна в празник, защото както призна Александра Василева „с мама и татко е по- хубаво”. Въпреки, че е на едва 7 години, Алекс вече има състезателен опит.  „Старите кучета” приеха насериозно надпреварата и никой не искаше да подари победата на другия. „Не могат да губят” – призна треньорът им Илиян Кръстев.

     Той разказа, че идеята е заимствана от други клубове, но никъде другаде не могат да се похвалят с толкова висока масовост.

    Турнирът е част от проект, финансиран по програма „Децата и спортният клуб”. Първомайският „Атлет” е един от двата клуба, които са спечелили участие в програмата и не са от областен град.

    Целта е да се постигне устойчив интерес на децата към спорта и да те да бъдат ангажирани полезно в свободното им време.

    При начинаещите на първо място се класира Борян Филев с баща си Филип, втори е Михаил Иванов с баща си Запрян. Трети останаха Александра Василева с братовчедка си Нели Ангелова и дъщеря и баща Михаела и Георги Джаков.

    Във финала между напредналите един срещу друг застанаха най-добриявт при момчетата и най-добрата при момичетата. Първото място беше за Станимир и майка му Даниела Терзиеви, а второто за Михаела и баща ѝ Георги Чепишев. Трети са две момичета с бащите си – Елеонора и Тодор Иванови и Калояна и Васил Налбантови.

    Заради големият интерес се наложи турнирът да започне с ден по-рано, но за официалното му откриване дойде председателя на БФ по бадминтон Пюзант Касабян и председателят на управителния съвет на КФВС „Атлет” Ангел Папазов.

    Теодора Кирякова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини