От х:

Днес в x:

След балотажа ОбС се промени

Две промени има в състава на Общински съвет - Първомай след проведения в неделя балотаж. Мястото на избрания за кмет на общината Ангел Папазов ще бъде заето то Росица Генова. Димчо Велев влиза вместо кмета на село Градина Бальо Балев. Велев става общински съветник след жребий между него и Желзко Пашев, с когото са имали равен брой преференции в листата на ГЕРБ.

Така местният парламент отново ще бъде доминиран от мъже, но със сериозно женско присъствие. По три дами има в групите на ГЕРБ и БСП, по една от земеделците и социалдемократите – общо 8.

Очаква се още една дама да стане общински съветник – ако Владимир Ангелов отново заеме поста на кметски наместник в Любеново, мястото му сред старейшините ще бъде заето от Иванка Петкова.

Дали ще има други промени в състава на Общински съвет ще стане ясно след разглеждането на възраженията, заявени от няколко организации.

За 6 ноември е насрочено делото на „Движение 21“. Членовете на партията се нуждаят само от 2 гласа, за да имат и те представител в местния парламент. От Административен съд – Пловдив признаха, че са заринати с подобни жалби и други две, подадени от Митко Хубенов от името на ЗС „Александър Стамболийски“ и Ангел Панайотов от „Движение 21“ още не са придвижени.

Още не е обявена датата, на която най-възрастният, в ролята на почетен председател, ще открие първата сесия на общински съвет. Този път това е Митко Хубенов. Длъжността на председател на ОбС му е позната – преди 8 години той зае този пост за известно време.  

Теодора Кирякова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини