От х:

Днес в x:

Димитровградското хоро в неделя в подкрепа на Ники от Хасково

Поредната благотворителна кауза ще събере димитровградчани тази неделя - 1 ноември на общоградското хоро на площад "България". То ще бъде в помощ на 16-годишната Ники от Хасково, която спешно се нуждае от лечение.За историята на момичето ви разказахме в началото на седмицата.  

Майката на ученичка от ПМГ Хасково- Росица Ленкова се обърна с молба за помощ към всички добри и състрадателни хора. Дъщеря й се нуждае от лечение в Турция. На 15 септември на Ники е поставена страшната диагноза Сарком на Юинг (рак на костите). На 30 септември момичето е оперирано в софийската болница “Св. София”.

От турската клиника трябва да направят изследванията отново, за да назначат химио и лъчетерапия. Семейството все още не е наясно дори с необходимите средства за това. В понеделник, 2 ноември, трябва да заминат за Турция.

Организаторите на общоградското хоро в Димитровград - НЧ "Христо Ботев 1902" призовават хората да се включат. "Нека помогнем на Ники с колко може повече средства", апелира председателят на читалището Ирина Костадинова. "Хора за хората" в неделя ще започне в 17:00 часа.

Освен танцьорите, в подкрепа лечението на Ники вече се обяви новоизбраният общински съветник от Димитровград Тоню Тонев. Той дари средства за лечение на момичето и призова колегите си в местния парламент да се присъединят.

Всеки, който има желание да помогне, ето банковата сметка за лечението:

Дарителската сметка

Пощенска банка:

BG66BPBI 7926 106 4334 801
BIC: BPBIBGSF

Росица Ленкова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини