От х:

Днес в x:

Земеделците: Пожертваха селата заради паметници на глупостта

    Хасковските села бяха оставени без пукнат лев да се оправят сами. Така и не бяха вложени средства, дори и от доходи, които са изцяло от селата-наем на земеделска земя, обезщетения заразораване на полски пътища и др. Всичко отиде за града,  констатира общинският лидер на Обединени земеделци Железан Узунов на среща с хората от хасковското село Гарваново. Вместо средства за съживяването на селата, кметът Георги Иванов харчи пари за разни паметници на глупостта, разгорещено продължи Узунов. Земеделецът бързо се коригира на правилното „Паметник на завистта”/ поръчан от кмета за Хасково, б.а/, но грешката изглеждаше вярна, поне по одобрителното мърморене на гарвановци, дошли да изслушат предложението на земеделците за тяхното бъдеще. „ Нашият приоритет са селата и започваме незабавно да работим за тях от началото на мандата”, категорична бе земеделският лидер Петя Ставрева. Всяко село има собствен път за развитие, да осигури поминък и направи така, че да задържи младите си хора. Но системата изисква в общинският съвет на Хасково, който  решава съдбата на селата, да има заинтересовани хора, допълни тя .

    Неизреченото гарвановци можеха да си допълнят и сами. Заради липса на ангажирани с техните проблеми съветници, селата тънат в разнебитена  инфраструктура, неработеща а някъде и липсваща водопроводна и канализационна мрежа, проблеми с тока, със снегопочистването и сметоизвозването. В комбинация с  високите данъци, от които обратно не се връща нищо,  хасковското село е обречено на бавно заличаване. „По заръка на кмета подготвих докладна за проблемите на хасковските села-село по село, които обиколих лично. Внесох я в община Хасково, само за да разбера че после тази докладна е отишла на боклука”, каза Железан Узунов.  Убедил че кметът Иванов не държи и никога не едържал на селата, затова безвъзвратно е загубил подкрепата на земеделците. „Просто знам че и следващият мандат нищо няма да бъде пипнато. Затова отдаваме нашата подкрепа на кандидата на ГЕРБ Добри Беливанов, който е човек близко до проблемите на хората и милее за тях”, потвърдиха Пенев и Ставрева. Що се отнася до самото Гарваново, за него ще се погрижи кандидатът на Обединени земеделци Господин Господинов. Той няма да забрави нито вас, нито ангажиментите си към вас, зарече се Ставрева.

    Гарвановци бомбардираха кандидатите за кмет и общински съветници с въпроси. На първо място, как земеделците смятат да подпомогнат земеделието, което продължава да си е основен поминък за хората от село. Вариант предложи Росен Пеянков, кандидат за общински съветник от най-новата хасковска формация Сряда7. А именно-бъдещето пред земеделието е в биоземедеие. Онова, което идва от природата и е за природосъобразен начин на живот. Новия хит в Европа и по света. А пътят към развитие на биоземеделие е в проектите, както и презентирането на хасковските села за да се привлекат в тях хора, които са мотивирани да правят такива проекти. Идеята бе прегърната с ентусиазъм от Петя Ставрева. „Ние бяхме първите които се противопоставиха у нас да бъдат отглеждани генно-модифицирани продукти. И благодарение на нас, България е една от малкото страни по света, където добивът на ГМО е забранен” подчерта Петя Ставрева.


    Купуването и продаването на гласове е престъпление

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини