От х:

Днес в x:

Осколки от "Бук" са открити в телата на загиналите пътници от полет MH-17

В телата на пасажерите от падналия до Донецк Боинг са намерени осколки от  ракета "Бу". Това съобщи във вторник,  6 октомври, холандското издание NOS. Такива осколки са намерени и в парчета от плоскостите на самолета.

Изданието цитира думи на Василий Вовка, представител на Украйна в международнатарупа следователи, които разследват причините за катастрофата. 

Украйна е предоставила на следователите две екземпляра от ракети "Бук" за целите на разследването, пише NOS. Холандските, австралийски и украински експерти разглобили един снаряд и провели сравнителен анализ на частици от ракетата и осколките, намерените в телата на пасажерите в корписа на самолета. Именно този анализ позволява да се твърди, че самолетът е свален от зенитен комплекс "Бук", пише още изданието.

На 25 септември край украинското селище Грабово бяха открити нови останки от пасажери на малайзийския "Боинг". Предполага се, че те са на двама холандски поданици. 

Холандската разследваща мисия се завърна в Украйна, стана чсно на 5 септември. Разследването бе завършено на 1 юли. В предварителния доклад на комисията от септември 2014 год. се казва, че причина за падането на самолета е външно въздействие на поток "високоенергийни обекти". Окончателният доклад за причините за падането на малайзийския "Боинг" ще бъдат обнародвани на 13 октомври. 

Друго разследване трябва да определи виновните за случилото се. Разследването се води от холандската прокуратура, главен следовател е Фред Вестербеке. Очаква се резултатите от тяхната работа да бъдат публикувани също до края на 2015 година. 

"Боинг-777" на Malaysia Airlines летеше от Амстердам за Куала Лумпур. Той се разби до Донецк на , 17 юли 2014 года. Загинаха 298 души. Никой не пое отговорност за трагедията.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини