От х:

Днес в x:

Facebook преименува уеб и мобилното Internet.org приложение на Free Basics

След като инициативата Internet.org на Facebook бе подложена на сериозна критика, компанията обяви, че ще промени името на уеб и мобилното приложение за нея.

То вече ще се казва Free Basics by Facebook и ще позволява на потребителите да изберат различни безплатни интернет услуги, които да разглеждат през търсачката и да активират от менюто.

Платформата Internet.org е създадена да осигурява интернет връзка на общности по целия свят, които нямат нормален достъп до мрежата. По този начин те получават възможност да се свържат с някои основни сайтове, като самата програма се осъществява в партньорство с местни мобилни оператори.

Освен това, социалната мрежа обяви, че Internet.org вече ще има HTTPS криптиране. Facebook стартира Internet.org през май и до момента поддържаше платформата без никакво криптиране заради различната инфраструктура в отделните страни.

"Тази промяна осигурява по-смислено ниво на сигурност, особено за онези хора, които не се доверяват напълно на своята интернет връзка", обяснява компанията и уточнява, че дори използваната услуга да поддържа само HTTP, когато е възможно, тя ще криптира информацията между нейните сървъри и устройства, които поддържат HTTPS.

В много страни хората погрешно смятат, че интернет е фейсбук. Това заблуждение ограничава наистина сериозните приоритети на Мрежата - равен достъп, енциклопедично съдържание, достъп до информация и образование. Фейсбук търпеше критики заради нарушаването на мрежов неутралитет - принцип, според който (освен в случаите, определени от закона) доставчиците не могат да ограничават съдържание.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини