От х:

Днес в x:

Чистят центъра на Меричлери дeн преди празника на града

Акция по почистване на центъра на Меричлери организира фондация "Х&Д Джендър перспективи". Тя ще се проведе на 21 септември от 09:00 часа. Инициатори са участниците от Групата за самопомощ и солидарност в Меричлери, която е сформирана по проект "Да разрешим проблемите си заедно: втора фаза". От фондацията ще осигурят чували и ръкавици за участниците. Организаторите отправят призив към всички жители на града да се включат.

Фондация "Х&Д Джендър перспективи" стартира този проект през месец май 2015г. Бяха създадени десет Групи за самопомощ и солидарност /ГСС/ в 9 населени места от община Димитровград  - селата Брод, Горски извор, Добрич, Долно Белево, Злато поле, Каснаково, Крепост, Радиево и Меричлери.

В групите се обсъждат актуални за населените места проблеми, провеждат се здравни и екологини беседи, дискутират се проблеми, които трудно се разпознават в малките местни общности като домашно насилие, дискриминация, реч на омразата, липса на толерантност, припомниха от фондацията.

Във вторник - 22 септември в Меричлери отбелязват празника на града. Програмата ще започне в 17:30 часа с полагане на цветя пред паметника в центъра. От 18:00 часа стартира музикално- поетична програма на НЧ"Просвета - 1896". Гост за празника на града ще бъде оркестър "Колорит", който ще има концерт от 19:00 часа. Предвидена е и тържествена заря.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини