От х:

Днес в x:

Новият шадраван на бул."Благоев" няма да пречи на видимостта на шофьорите

    Новият шадраван, който се изгражда в зелената площ на кръговото кръстовище срещу бившата "Малина" няма да пречи на видимостта на шофьорите, коментира днес кметът Иво Димов. В социалната мрежа Фейсбук се появиха мнения, че след  като съоръжението бъде пуснато, то ще затруднява нормалния трафик по бул."Д.Благоев".

    Проектирано е видимата част на водата да е 30 см., така, че това не може да се случи, поясни градоначалникът. Специални датчици на дюзите ще намаляват струята в шадравана при вятър. Регулиране на водата ще има и в дъждовно време. Според Димов, проектантите са направили съоръжението напълно безопасно. Там сега се поставят близо 100 дюзи и 11 лампи, които ще светят нощем в шест цвята.

    Това е единствения шадраван в Хасковска област, намиращ се на кръгово кръстовище, увери Димов. Направен е по подобие на този пред Водната палата в Пловдив. До 25 септември шадраванът трябва да бъде напълно завършен. Около него ще има зелени площи с цветя и поливна инсталация. 

    Тази вечер ще бъде тествано и цялостното улично осветление по бул."Д.Благоев" в зоната на ремонтите - около кръстовището и площада пред жп гарата. Димитровградска фирма се е заела с оформянето на осветлението напълно безвъзмездно.

    Вчера Димов заяви, че до 20 септември участъка около кръговото кръстовище ще бъде отворен за движение на автомобили. Възможно е след тази дата да се извършват довършителни дейности по ремонта.

    Dimutrivgrad.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини