От х:

Днес в x:

Тираджия от Димитровград най-бърз плувец на Сивата вода

    Димитровград удари в земята Хасково на състезанието по плуване на Сивата вода днес. Най-добрите в почти всички възрастови групи, както и при жените, се оказаха от бригадирския град.

    Двойният съименик на града Димитър Димитров бе първи в най-масовата група – от 40 до 60 години. Тираджията плуваше с гумиран костюм, а докато наближаваше финала, на брега малкият му син, на около 7-8 години, изпадна в екстаз: “Тати е първи!”

    Втори в тази възрастова група бе Евелин Стефанов.

    Общо 17 плувци се впуснаха в традиционното за празниците на Хасково състезание на язовира. Сред тях имаше и три жени. Първа финала пристигна Нели Инджова, учителка по химия от Димитровград. “Не помня вече за кой пореден път печеля това състезание”, нехайно обясни тя, излизайки от водата. Въпросът бил в участието. И в гордостта, че заедно с нея в плуването днес за първи път се впуснал и 28-годишният й син.

    Най-малкият плувец – Благовест Стойков, на 12 години, също от Димитровград, стигна финала сред първите шестима от мъжете. На брега близките му не криеха радостта и гордостта си.

    Някои от плувците очевидно пък нямаха шампионски амбиции, плуваха за удоволствие и дори си правеха почивки.

    На състезанието жените преплуваха разстояние от 500 метра, а мъжете – 1000. Редом със състезателите се движеше лодка със спасители за всеки случай.

    Тодор Кръшков

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини