От х:

Днес в x:

Кърджали става част от инициативата “Аз съм бъдещето! Не ме убивай!”

На 05.09.2015 година от 18:00 часа в Кърджали ще се проведе мирно шествие в памет на загиналите по пътищата на България. То е част от национална инициатива под надслов “Аз съм бъдещето! Не ме убивай!”, която е подкрепена от община Кърджали и кмета инж. Хасан Азис.
Да почетем паметта на всички загинали по пътищата на България и да покажем, че ни е грижа за бъдещето на нашите приятели, роднини, деца… за нас!!!
През последните 10 години у нас при пътнотранспортни произшествия са загинали около 9000 души. Три деца стават жертви на катастрофи всеки ден. Те или издъхват, или остават с трайни увреждания за цял живот. Статистиката за загиналите хора е повече от стряскаща. Именно затова, община Кърджали в лицето на кмета инж. Хасан Азис подкрепи инициативата и стана организатор за провеждането й тук.
Всеки загрижен за случващото се по пътищата на България може да направи това, като дойде в събота 5 септември в 17,50ч. пред сградата на община Кърджали, където е сборният пункт. В мирното шествие в Кърджали ще се включат възпитаници на клубните форми на Обединен детски комплекс, мажоретният състав при СОУ „Отец Паисий”, първи ученически гвардейски отряд при ГПЧЕ „Христо Ботев”, ученици от учебни заведения в града и граждани. То ще тръгне точно в 18,00 часа и ще премине по определен маршрут, в края на който ще бъдат поднесени цветя в памет на загиналите по пътищата на България.
Това не е шествие на близките на загиналите, както много от вас си мислят. Това е шествие на всички здраво мислещи хора, които искат да останат живи и да отгледат децата си без страх.
Затова елате на 05.09.2015 година, в 18:00 часа пред сградата на община Кърджали!

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини