От х:

Днес в x:

Кметът на Кърджали начело в категорията „Природа за бъдещите поколения“

Кметът на Община Кърджали Хасан Азис е начело в категорията „Природа за бъдещите поколения“ в първия етап от гласуването в конкурса „Кмет на годината”, организиран от портала на българските общини Kmeta.bg. Хасан Азис е и е сред 10-те големи градове, допуснати на втория етап на конкурса в още три категории.

Вече стартира вторият етап  гласуването за „Кмет на годината”.

С цел да бъде максимално обективно оценяването на кметовете, в тазгодишното издание организаторите са създали уникална платформа – godina.kmeta.bg. На нея, в първия етап на надпреварата, гласуваха над 100 000 души! Така бяха излъчени най-добрите кметове във всички 11 от 12-те категории.

Гласуването в категорията „Кмет на гражданите“ не се изменя, а остава свободно от началото на вота на платформата до връчването на наградите на 11 септември в София.

 Във втория етап  всеки, навършил 18 години, може да гласува за своите фаворити..

През тази година “Кмет на годината“ е с различен регламент за номиниране и начин на гласуване. Кметовете ще се оценяват за постигнатото от тях през целия им мандат – 2011 – 2015г. Освен това, всички 264 общини са разграничени според тяхното население: „малки“ – до 20 000 души, „средни“ – между 20 000 и 50 000 души и „големи“ – над 50 000 души. Това разделение се прави с цел конкурсът да бъде максимално справедлив към всички кметове, независимо от големината на общината, която управляват.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини