От х:

Днес в x:

Мюсюлманското вероизповедание спечели арена „Спартак” без да е спечелило делото

Мюсюлманското вероизповедание в България, което води дело за Арена „Спартак” на практика я спечели без да е спечелило делото.Т.нар.спортна площадка не се ползва от момента в който Главно мюфтийство си я поиска.За последно там се проведе турнир по плажен волейбол.

Ще припомним че в обновената изцяло Арена „Спартак” се провеждаха политически митинги ,концерти,дори благотворителни вечери-ифтар.През последните години обаче нито община,нито определени политически сили желаят да се възползват от нея.

 Големите обществени прояви се провеждат на площад „Освобождение” или в Градската градина.Даже вече се мисли за алтернатива на Арена „Спартак”.По идея на кмета Хасан Азис в чертите на парк „Арпезос Север” се планира изграждането на амфитеатър.

  Арена „Спартак”е изградено преди 1970 година и обновено през 2003. Спортната площадка или настоящата Арена „Спартак" е актувана като общинска собственост на 15 август 2006 г.

Ползваше се както за спортни срещи и турнири, така и за концерти, фестивали и друг вид мероприятия. Стадионът е открит и разполага с централна, овална, площадка за игри и представления и със съблекалня. Местата за посетители, над 5 хиляди, са разположени амфитеатрално. Целият комплекс е ограден със стена висока над 2 метра.

Кърджали бг вести

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини