От х:

Днес в x:

Слънце и облаци днес, жегата в Хасково до 33

Слънчево с разкъсана облачност, но без дъжд, ще бъде времето във вторник според прогнозата на хасковските синоптици. Максималните температури в Хасково, Димитровград и Харманли ще достигнат 33 по Целзий, 35 ще удари термометърът в Любимец и Свиленград.

Временно увеличение на облачността се очаква в следобедните часове, валежи не се очакват. Ще духа слаб североизточен вятър. Атмосферното налягане ще е близко до средното за месеца и през деня няма да се променя.

Днешният ден в средата на август ще е далеч от температурните пикове, регистрирани през годините. Най-ниската температура на тази дата в Хасково е била измерена през 1916 г. – едва 7.4°, а най-високата през 1994-а - 40.1° над нулата.

Над Черноморието днес ще бъде слънчево, около и след обяд с висока облачност. Ще духа северозападен, в следобедните часове източен вятър. Максимални температури 28°-31°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност. На отделни места в масивите от Югозападна България ще превали и прегърми. Ще духа предимно слаб североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 26°, на 2000 метра около 18°.

Тодор Кръшков

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини