От х:

Днес в x:

Борисов: Извадихме черните пари от частни джобове. Преглед на печата

„24 часа”: Борисов: Извадихме черните пари от частни джобове
 

Това са черните пари, които се генерират, които се разливат и корумпират цялата система и държава. Всичко това е отивало в частни джобове и се изправя срещу нас.

Така премиерът Бойко Борисов определя на заседанието на кабинета в сряда данните, че към края на юли бюджетът има излишък от 801 млн. лв., а преди година е бил с дефицит от 1,147 млрд. лв.

Борисов определя високите приходи в бюджета като резултат от отличната работа на създадените звена за борба с корупцията и контрабандата.

„24 часа”: Слух във Фейсбук: Органите на две деца са взети, а телата им зашити и хвърлени в реката


Грозен слух подлуди Фейсбук, съобщи tribali.info. Психопати с фалшиви профили публикуват в групите на социалната мрежа шокираща информация за трупове на изкормени деца, намерени във Вълчедръм.

Описаните подробности за „мъртвите“ младежи са повече от ужасяващи и накараха стотици хора от Монтанско да настръхнат и да не пускат децата си навън. Информацията за рекордно кратко време бе споделена от притеснени родители, които са повече от шокирани от твърденията в социалната мрежа.
 

„Стандарт”: Битка в нета за евтино море

Лятото е в разгара си и обикновено първата половина на август излиза най-скъпо за ваканция по нашето Черноморие. Тази година обаче не е така, защото се появяват примамливи оферти на изключително изгодни цени в последната минута. Има хотели, които са свалили цените си наполовина в сравнение с офертите за резервации преди активния сезон. Истинска битка сред интернет потребителите се завихри тази седмица заради атрактивните предложения за индивидуални записвания.

Причината е в многото останали свободни места в пика на сезона, тъй като част от предварителните резервации от пролетта и зимата са отпаднали. На практика в момента всеки може да почива на половин цена, стига да успее да превари останалите. Късметлиите могат да се сдобият с ограничените оферти за останалите някоя и друга свободни стаи. Свободните места се пускат с гъвкави отстъпки от 10-15% в един от най-посещаваните сайтове booking.com, показа проверка на "Стандарт".

„Труд”: Путин за Ердоган: Този малък диктатор ще отиде в ада

На среща с турския посланик в Москва руският президент Владимир Путин даде ултиматум и призова за незабавно прекратяване на подкрепата на Турция за "Ислямска държава" и нарушаването на суверенитета на Сирия, твърди "Veteranstoday", цитиран от БГНЕС.

Руският президент порица турския си колега Реджеп Ердоган, наричайки го "диктатор" и заплаши да прекъсне дипломатическите си отношения с Турция заради "продължаващата подкрепа на Ердоган за терористичната организацията "Ислямска държава".

"Кажи на диктатора Ердоган, че ще отиде в ада, ако не спре добре установената подкрепа за ИД", казал руският президент на турския посланик в Москва Умит Ярдъм. "Не ми остава нищо друго, освен да превърна Сирия в един огромен Сталинград за Ердоган и неговите саудитски съюзници, които са по-злобни дори от Хитлер", казал Путин.
 

„Монитор”: Пускат ток на палатките

Електрическо захранване трябва да има до всяка палатка в българските къмпинги от следващото лято. Това изискване важи и за другите къмпингови единици – каравана, кемпер или бунгало. Освен това мястото за караваните трябва да е маркирано и да е оборудвано с излази за вода и електричество, гласи Наредбата за изискванията към местата за настаняване и заведенията за хранене и развлечения, която бе приета вчера от правителството. Къмпингите ще бъдат в три категории. Обектите с три звезди ще трябва да осигуряват за всяка палатка площ, която се равнява на голяма софийска гарсониера – 50 кв. М, за категория две звезди трябва да са маркирани по 40 км. М за палатка, а за най-ниската степен на къщите от плат ще им стигат и 32 км. м.

Наредбата е забавена повече от две години, с приемането и се прекратява практиката да се категоризират места за настаняване по стара наредба, въпреки че има нов закон, каза след заседанието на кабинета министърът на туризма Николина Ангелкова.
 

 
 

   

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини