От х:

Днес в x:

БСП посяга към кметски стол в крепости на ДПС и ГЕРБ в Хасковско

Четири общини в Хасковско вече имат заявки за кмет от БСП.

Кандидатурите за местните избори наeсен бяха утвърдени на Националния съвет на столетницата.

Към четвърти си мандат с номинацията от Общинската организация на левицата и със зелена светлина от НИС тръгва настоящият кмет на Харманли Михаил Лисков. Той е икономист по образование, председател на Регионално Сдружение на общините Марица, член на УС на Асоциацията на общинските гори и вече 12 години устоява на политическите мераци на останалите партии към града на Белоногата, с което Харманли си спечели участие в листата на т.нар. градове “червени крепости“.

Заместник-председателят на Общинския съвет на БСП в Димитровград Тодор Тодоров, който също беше номиниран от местната структура по-рано този месец, е другият сигурен кандидат за кмет на левите в хасковска област. Той е и водач на листата на общински съветници.

Председателят на жените социалисти в Симеоновград и кандидат за депутат от Хасковски регион на последните парламентарни избори Иванка Пашова е „хвърлената ръкавица“ на БСП срещу настоящия градоначалник и отново подкрепен за втори мандат от ГЕРБ Пейчо Стайков.

Чрез кандидатурата на земеделеца Петко Петков БСП посяга и към друга крепост, но този път на ДПС - община Стамболово.

На заседанието на НИС са утвърдени 84 кандидати за кметове в страната, но сред тях няма кандидатура за кмет на Хасково. Все още се водят разговори в местната структура, а официално кой ще влезе в битката за стола на сегашният управник Георги Иванов трябва да стане ясно до края на август.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини