От х:

Днес в x:

Федерацията по борба пак ни ощети,искат да откажат шампиона Джан Бекир от спорта

    Федерацията по борба за пореден път ощети школата в Стремци, като не присъди купата за най резултатен състезател на шампиона ни в категория до 69 кг. за кадети Джан Бекир. На държавното първенство в Асеновград нашето момче направи шест туша от шест срещи и не даде нито една точка на съперниците си. Вместо да вдигне купата той за малко не припадна, когато тя бе дадена на състезател от Сливен, който има една среща по малко и няколко загубени точки. Прилоша и на треньора Айдън Шефкет, който не очакваше такава несправедливост.

    Съдиите ощетиха състезателят ни в категория до 63 кг. Тургут Тасим, като на финала дадоха рамо на домакина от Асеновград. Той получи купата за най-техничен състезател, въпреки многото загубени точки.

    Очакваме две покани за националния отбор при кадети. Джан обаче е разколебан след тази несправедливост, коментира президентът на клуба по борба „Стремци“ Велиятин Вели. Той припомни,ч е и миналата година на държавното първенство в Стара Загора нашият отбор е бил ощетен, като тогава поводът да не ни дадат купата , е че нашият състезател е имал една среща по малко от носителя. Според него децата се делят. Толерират се домакини и големи клубове. Школата по борба в Стремци е единствената която е с център малко село. Тя си оспорва медали с големите градски клубове и спортни училища.

    Защото няма справедливо съдийство и се лансират посредствени борци ,затова и на европейски и световни първенства нашите състезатели се провалят. Изкарват с много мъки по някои бронзови медала, категоричен е Велиятин Вели.
    Георги Кулов.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини