От х:

Днес в x:

500 кг. теле и 200 пилета изгоряха при пожар в Бадема

    500-килограмово 8-месечно теле и 200 пилета изгоряха в пожар, избухнал днес малко след 10 часа в покрайнините на хасковския квартал Бадема. Огънят вилнял в стопанската постройка на Байрям Мустафа от Хасково, който по време на пожара не е бил в имота си. Там той отглежда зеленчуци, а в постройката бил затворил телето, както и малките пилета. Точно оттам е тръгнал пожарът, по преценка на огнеборците, които успяха да потушат пламъците и да ограничат разпространението на огъня. При пилетата е имало инсталирани няколко лампи, но без предпазна решетка. Гръмването на някоя от тях може да е причинило пожара, смятат огнеборците.

    Извиващият се над дърветата пушек бил забелязан от съседи. Те първоначално не обърнали внимание, защото паленето на огън за приготвяне на зимнина не е нещо необичайно във вилните зони. После обаче димът им се сторил много гъст и подозрителен и се обадили на тел. 112.

    Собственикът прие хладнокръвно щетите от пожара. Рухнал бе покривът на обора, а освен животните, в постройката имало складирани слама и жито, които също бяха станали на пепел. “Бяха за телето и пилетата, но не им било писано”, махна с ръка младият мъж. На репликата от съседи, че е изгоряло телето за Байрама, той отвърна хладнокръвно, че ще купят друго. “Важното е, е че няма пострадали хора”, заключи Мустафа.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини