От х:

Днес в x:

Алексис Ципрас представи нови предложения на европейските лидери

Гръцкият премиер Алексис Ципрас представи нови предложения за постигане на „взаимноизгодно споразумение" за преодоляване на дълговата криза в страната, предаде AFP. Това е станало по време на телефонен разговор с европейските лидери, съобщиха от канцеларията му.

Предложенията, представени от Ципрас на германския канцлер Ангела Меркел, на френския президент Франсоа Оланд и на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в навечерието на Срещата на върха на ЕС утре, имат за цел постигането на „окончателно решение" на противопоставянето между Атина и нейните кредитори, се казва още в съобщението на гръцкото правителство.

„Опитвам се да отхвърля възможността за фалит до самия край и наистина вярвам, че трябва да намерим решение. Защото това ще бъде от полза за гръцкия народ, както и за Еврозоната като цяло. Абсолютно ясно е обаче, че топката е в полето на Гърция, а не в това на останалите 17 страни от Еврозоната", каза финландският финансов министър Александър Стуб в интервю за СNN.

Управителят на гръцката национална банка Лука Кацели увери, че за момента банките не са под непосредствена заплаха да останат без пари, но ако не бъде постигнато споразумение, ситуацията може да стане сериозна.

Източник: http://www.cross.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини