От х:

Днес в x:

Цветанов: Кандидат-президентът ще е от средите на ГЕРБ, ще търсим широка подкрепа

Няма да съм кандидат за президент, имам по-интересна работа в партията

По отношение на антикорупционни закон направихме таке, че няма възможност за политическа репресия, тоест не изпълнителната власт да избира председателят на тази комисия, а парламентът да назначи нейния председател, а той да определи екипа, с който ще работи. Това каза в ефира на БНТ зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той подчерта, че трябва да има има реформи, но те ще бъдат постигнати с консенсус, спокойствие и диалог, коментира той промените в закона за МВР, които създадоха бурни дебати между първо и второ четене.

Цветанов хвърли светлина и върху последните му срещи в Брюксел с високопоставени фигури, наши европейски партньори. Той изтъкна, че България е получила много добра оценка и са изразили доверие към страната ни.

Бях на посещение не защото търся подкрепа, а защото всяка година имам срещи с главния прокурор и други висшестоящи фигури. Главният прокурор на Германия даде положителна оценка за арестите, които се извършват и за борбата срещу тежката организирана престъпност. По делото с наглите вече има осъдени и на последна инстанция. Ние се борим и срещу кокаиновите крале, категоричен бе Цветанов.

Политикът подчерта, че в момента ГЕРБ се подготвя изключително добре за президентската кампания, вече има кандидатура за президент, но е рано да го обявява. Той е част от политическа партия ГЕРБ и се надява, че ще получи по-широка политическа подкрепа. Не е изключено обаче кандидатурата да бъде обявена през септември.

Слоганът на кампанията е ясна, ясна е и стратегията и ни остава само да обявим кандидатурата, резюмира партийният лидер.

Зам.-председателят на ГЕРБ подчерта, че новият опозиционен фронт не го притеснява, защото БСП е имала възможност да направи такъв фронт, но той не се е случил нито през 2012 и 2013 година.

Цветанов за пореден пък потвърди, че няма да бъде номинация за президент.

Не съм си поставял като цел да стана президент, това, което правя в ГЕРБ е много по-интересно от това да бъда кандидат-президент, отсече Цветан Цветанов.

Източник: http://www.faktor.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини