От х:

Днес в x:

Джигитска мечта: Марица стана писта за 300 км/ч

Две коли от юг и една откъм Хасково/най-вдясно/ бяха потребителите на магистралата за четвърт час


Джигитите в Хасково получиха безценен подарък. 80 км аутобан, прав като стрела и гладък като стъкло, по който колите и камионите се броят на пръсти. Една идеална писта за техните въжделения. Или поне частта й от Димитровград до Харманли. По нея няма/все още/ стационарни камери. Все още не дежурят патрули с камери, понеже ограничения състав на хасковския КАТ е радзпределен в магистралата до границата. Впрочем екипите на ДАИ също- там е жътвата. По новоткритите преди седмица 34 км няма трафик, тъй като къде по инерция къде по незнание, шофьорите все още карат по разнебитения Е-80. Затова асфалтът около Димитровград още е почти девствен. Проверка на Haskovo.net установи, че в натоварената по принцип събота, днес по отсечката за Харманли нямаше нито един камион. За четвърт час наблюдение на магистралата от пътния възел до Крепост бяха забелязани 3 коли, един джип и един автобус, всичките идващи от юг. Откъм Хасково и Димитровград слезе една единствена кола, въпреки че магистралата им е на 2 км, от бригадирския град и 7.6 км от областния център.

За сметка на това по новия път километражи изнасилват любителите на високите скорости. Някои се похвалиха, че на пистата развивали над 300 км/ч, постижения, увековечавани на клипчета за домашна употреба. Откакто в медиите изтекоха YouTube материали за подобни „геройства”, които впоследствие бяха санкционирани от КАТ, любителите на екстремните скорости внимават много. Документираните им рекорди вече се качват в затворени групи, недостъпни за никого освен за членовете им. Или се излъчват на домашни партита. Това споделиха някои от познатите в Хасково и Димитровград луди глави, на които обещахме да не казваме имената. Състезавали се с коли, джипове, но най-вече с мотори. Там можело без последствия да изкарат цялата мощност на 1000-та кубика или 12-те цилиндъра без д се опасяват, че ще забият отзад някой неориентиран, тръгнал на изпреварване без да погледне страничните огледала. До момента няма инциденти, което за джигитите е доказателство че вината за многото катастрофи в региона далеч не е в тях. Винаги е виновен някой друг – или че ги е блъснал или че им се е изпречил и принудил да го блъснат.

Що се отнася до рекорди, те не опират само до скоростта. Млад мъж с БМВ се похвали, че от пътен възел Димитровград до възела за Харманли пристигнал за 7 минути и половина. А до границата за 22 минути, и то забележете, при условие че към Свиленград дръпнал газта-имало много ченгета. Разбира се няма причини да му вярваме, но може би не е само хвалба. Само ще допълним, че растоянието по това направление е цифром и словом 80 км/ч а, ако до Харманли няма коли за изпреварване, то надолу има.

Утре министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова ще открие последните 10 км от дясното платно на Марица между Свиленград и Капитан Андреево. С което Хасковската магистрала ще е на 99% завършена и ще чака обещаното за септември „връзване” с АМ Тракия. С което ще има нови рекорди за подобряване, само че този път за рекордьорите от Южна България и най-вече София. До границата всичко ще им е аутобан.


Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    56
    563858
    39 -2
    18:45, 6 юни 2015
    300 пъти по 300лв глоба да им ударят сега...
    • 00
      0010
      30 0
      19:47, 6 юни 2015
      Така е , но това може да стане само в бяла държава.
  • 2
    Да
    дасдасдас
    15 -11
    19:53, 6 юни 2015
    дърпат 100 милиона и правят към за 1 милион хахахаха
  • 3
    Гг
    ГГ
    9 -8
    10:31, 7 юни 2015
    Стига глупости бе,хората 2лв. за хляб нямат камоли да карат с 300км/ч,за това трябва кола,която струва сумати мангизи и мангизи за зареждане ...
  • 4
    Ив
    Иво
    1 0
    21:36, 7 юни 2015
    Като си нямаме писти дето да могат да се карат бързите коли и с 350 ще се кара по-магистралите. Имаме некво Калояново дето е като голям картинг ама леко оффроуд.
  • 5
    C0
    c0oL
    0 0
    13:44, 8 юни 2015
    Статията е почти вярна, миналият ден там с 1.3 бензин вдигнах 200км/ч. по леко нанадолнище - ама много страничен вятър бе.
Последни новини