От х:

Днес в x:

Нова проверка на Капитан Андреево заради депо за цигари в София

Митница Свиленград ще бъде отново отарашена основно, ще се проверяват обстойно и служещите на ГКПП Капитан Андреево. Целта е да се намерят или отхвърлят връзки с разбития през март контрабанден канал за нелегални цигари, минаващ пред пункта и открито от отдел „Митническо разузнаване и разследване" на Митница Столична ново депо за контрабандни папироси.

Депото е в частен имот в София и в него инспекторите са се натъкнали на 330 400 къса контрабандни цигари. Всички намерени цигари са от марката „Мурано" и са без акцизен бандерол, съобщават от Агенция Митници.

Работата по случая ще установи дали откритите в депото цигари са внесени в страната чрез контрабандния канал, минаващ през Капитан Андреево.

По случая е образувано досъдебно производство, водено от разследващ митнически инспектор от Митница Столична под наблюдението на Софийска районна прокуратура.

По цигарена афера от тази година обвиняеми са общо 22 души, сред които и митничари от Свиленград и Хасково. Те бяха задържани при различни акции през последните два месеца имат повдигнати и обвинения за помагачество и контрабанда на акцизни стоки.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Бу
    буммммм
    5 0
    22:00, 3 юни 2015
    Що никой не смее да говори за къде къде по- големи митнически пунктове като пристанище Бурга6 или Варна???
    Защо ли???
Последни новини