От х:

Днес в x:

Малки художници от ОДК ще ни представят на пленер в Етъра

Единадесет годишните Ирем Ахмед, Мария -Магдалена Делчева и Мелих Ахмед ще представят школата по изобразително изкуство към ОДК Кърджали в 18-то издание на националния пленер на детската рисунка в архитектурно-етнографския комплекс /АЕК/ "Етър" . Освен нашите деца в пленера участват възпитаници на школи по изобразително изкуство от Севлиево, Попово и Добрич. 
До 15 май децата ще имат възможност да рисуват възрожденските къщи и занаятчийските работилници в единствения в страната музей на открито в комплекса "Етър" край Габрово. 
В рамките на пленера всяка година се организира и благотворителна изложба-базар, средствата от която по традиция се даряват на дете от региона, което има нужда от лечение, съобщи ръководителя на школата по изобразително изкуство при ОДК Кърджали Севинч Ахмед. 
Тя припомни, че участието в тазгодишното издание на пленера стана възможно след отличното представяне на малките майстори на четката от ОДК миналата година, с което те придобиха право кърджалийски възпитаници отново да творят в архитектурно-етнографския комплекс "Етър".

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини