От х:

Днес в x:

6 лв. за килограм български домати. Преглед на печата

„24 часа": 6 лв. за килограм български домати

Българските розови домати достигнаха 6 лв. за килограм, установи проверка на "24 часа". Извън София, където продукцията се предлага директно от производители, цената им е от 3 до 3,80 лв.

Червените домати, които обикновено са внос от Гърция, са между 3,50 и 4,50 лв за килограм. 2,50-3 лв. са тези от Турция. Толкова струват и внесените от Румъния.

 

„Труд": Почит към дядо Добри

Десетки вярващи отдадоха почитта си към дядо Добри пред столичния храм "Св. Георги" днес. Хората целуваха ръцете на благотвореца, а не на свещениците от храма.

Столетникът е известен с това, че събира милостиня, която внася в касата на църквата. От години дядо Добри се е превърнал в символ на милосърдие и християнска любов.

 

„Стандарт": Петима се борят за шеф на лекарите

Петима са кандидатите за шеф на Българския лекарски съюз (БЛС). Изборът на нов председател трябва да се проведе тази събота в Равда, тъй като мандатът на сегашния - д-р Цветан Райчинов, изтече. За негов наследник се кандидатираха петима медици - д-р Венцеслав Грозев, проф. Петър Панчев, д-р Юлиан Йорданов, д-р Кирил Еленски и д-р Георги Тодоров. Не е изключено обаче изненади да има и на самия събор. Големият интерес към председателския пост на БЛС е напълно оправдан, тъй като съсловната организация участва в правенето на здравната политика в страната. И от нейното одобрение често зависи съдбата на един или друг законопроект. Или дори правила за работата на НЗОК, а точно касата разпределя парите в системата. Съсловната организация има право и да наказва лекарите, ако се държат неетично или не спазват изкуството на медицината.

 

„Монитор": Армията слага 266 имота на тезгяха

Общо 266 имота, голяма част от които в примамливи местности край морския бряг, фигурират в списъка за продажба на излишните на МО терени през 2015 година.

В момента се търсят усилено купувачи заради недостига на средства за армията, признаха от военното министерство, като припомниха за призива на премиера Бойко Борисов, който обеща повече пари за отбрана от догодина и посъветва МО да си набави средства от продажбата на имоти с отпаднала необходимост.

Само в последните дни на тезгяха са извадени цяла дузина апетитни имоти, за някои от които министерството ще прибере по над 1 млн. лв. В дългия списък фигурират бивша казарма в столичния квартал „Обеля", както и създадената през 1970 година база на спецчастите на ВМС във варненската местност Тихина.

 

„Сега": Бюджетът няма да спести 350 млн. лв. от заплати на чиновниците

Едно от основните обещания на кабинета за намаляване на държавните разходи - спестяването на близо 350 млн. лв. от заплати и осигуровки в администрацията, засега се разминава с реалността. Разходите за персонал през тази година не само не намаляват, а растат. Макар увеличението спрямо миналата година да не е голямо, както в държавната, така и в общинската администрация са дадени повече пари за заплати. Това показва статистиката на финансовото министерство към края на март.

Намаляването на средствата за заплати и осигуровки с 10% в администрацията бе рекламирано като основна мярка за оптимизиране на харчовете на държавата при прокарването на бюджет 2015. В мотивите към бюджета от това намаление и от очакваното свиване на административните структури се обещаваха икономии от 350 млн. лв.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини