От х:

Днес в x:

Борисов иска още 35-40 бронирани лимузини

Поне 35-40 бронирани коли ще трябват на Националната служба за охрана за чуждите делегации, които ще пристигат у нас по време на българското председателство на ЕС през втората половина на 2018 г. Гардовете обаче имат едва пет-шест. Това обяснява по време на последното правителствено заседание премиерът Бойко Борисов.

„За всяка една делегация ще трябва охрана, съпровождане. Ще трябва да осигурим всичко, което се прилага към всеки един от вас, като ходите сега в Рига (столицата на Латвия, която председателства ЕС в момента).

Огромни средства са това“, посочва той на министрите и поиска до две седмици да бъде изготвена финансова сметка колко пари ще са нужни за подготовката на нашето председателство.

Премиерът заръчва да бъдат определени и основните сгради, където ще се провеждат заседанията на европейските министри. „Удачно е да се мисли за НДК в комбинация с двата хотела, които са в най-близко отстояние, защото логистично това е най-лесно за охраняване“, предлага финансовият министър Владислав Горанов. И добавя: „Друг, по-екстравагантен вариант е да се мисли за „Евксиноград“ с кацане във Варна.“ Вицепремиерът Румяна Бъчварова обаче опонира и предлага резиденция „Бояна“ в София като по-подходяща за настаняване на гостите.

„Дали ще е „Бояна“, дали ще е НДК, дали ще е „Евксиноград“ или на друго място, след две-три седмици трябва да имаме поглед, за да може да се ориентираме в задачите“, слага край на споровете Борисов по време на правителственото заседание.

Източник: http://presa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини