От х:

Днес в x:

Тийнейджър разби LaFerrari за $1.3 млн.

Катастрофата е станала на една от крайпътните магистрали в близост до китайския град Шанхай. Според данни на полицията момчето карало доста бързо и загубило управление над хибридния суперкар.
 
Вследствие на загубата на сцепление, колата се удря в мантинелата. За щастие тийнейджърът е невредим и няма други пострадали в колизията. Не така обаче стоят нещата за уникалното Ferrari LaFerrari.
 
Ще припомним, че хиперкарът LaFerari на практика е най-мощното Ferrari в историята на марката и респективно най-скъпото. От него са произведени 499 екземпляра, всеки от които е с цена около $1.3 млн.

LaFerrari има хибридна силова установка, съчетаваща бензинов V12 и електромотор, чиито батерии се зареждат от система за рекуперация при спиране HY-KERS (Kinetic Energy Recovery System).

Двигателят с вътрешно горене е с работен обем 6 262 см3 и генерира 800 к.с. Подпомагащият електромотор пък развива мощност от 163 к.с. Благодарение на него общата мощност достига 963 коня.

Въпреки ексклузивността на модела, той продължава да е любима играчка на богати младежи. Миналата година отново младо момче разби същия модел Ferrari в Монако, като колата не беше в толкова тежко състояние.

Източник: http://fakti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини