От х:

Днес в x:

Проблеми в рая – искаш да купиш Ferrari, ама Ferrari не ти дава

Американският предприемач Престън Хен заведе дело срещу компанията Ferrari за отказ да му продаде откритата версия на суперхибрида LaFerrari – Spyder, съобщава изданието Autoweek.

Хен е бивш автомобилен състезател, а в момента е собственик на най-големия пазар за употребявани стоки във Фолд Лодърдейл. Той е кандидатствал за покупка на роудстъра, но получил отказ. Бизнесменът изпратил писмо лично до шефа на алианса Fiat-Chrysler Серджо Маркионе заедно с чек за 1 млн. долара като депозит. Скоро след това чекът бил върнат с известие, че компанията няма да може да продаде автомобила на Хен.

В крайна сметка предприемачът се обърнал към съда, като в иска си посочил, че е фен на Ferrari от 60 години и е бил собственик на десетки автомобили на италианската марка. Всъщност Хен е сред най-големите колекционери на машини на Ferrari, като колекцията му включва уникалното купе 275 GTB/C Speciale, което според експерти е най-скъпият автомобил в света.

По думите на Хен, той е разбрал от трети лица, че ръководството на Ferrari го е намерило за "недостоен" да притежава LaFerrari Spider. Според бизнесмена подобно изявление не съответства на действителността и нанася вреди на репутацията му, като го поставя в неудобно положение спрямо неговите колеги и бизнес-партньори.

Сега Хен се надява съдът да разгледа иска му, като оценява нанесените му морални вреди на най-малко 75 000 щатски долара. От Ferrari, както и от концерна Fiat-Chrysler отказват коментар.

Припомняме, че LaFerrari е достъпно само за клиенти на Ferrari, които вече имат поне 5 модела на марката в гаража си.

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини