От х:

Днес в x:

Внимание: Лъжат ни с SMS в помощ за трансплантации

Измамниците разнообразиха схемите за източване парите на обикновения човек, като общото е, че продължават да натискат струната на неговото съчувствие и желание да помага. В резултат на засилващите се измами обаче българинът и в частност хасковлията загрубя, а всяка истинска кампания за помощ на нуждаещите се среща все по-малък отклик. Сега обаче вместо обикалящи по улиците субекти, носещи снимка на дете, ни атакуват във виртуалното пространство от името на реално съществуващи НПО-та, предупреждават от националната пациентска организация „Усмихни се“. Включително и до тях бил изпратен имейл за включване в дарителска кампания в подкрепа на трансплантираните и оперираните, където освен банкови сметки се дават и телефонни номера за SMS-и, за събирането на пари за определени хора. В България има конкретна организация, която защитава и подпомага трансплантираните хора - Алианс на Трансплантираните и оперираните /АТО/ „Бъдеще за всички“.

„В качеството ми на зам.-председател на Алианс на трансплантираните и оперираните Бъдеще за всички“ заявявам, че ние не събираме никакви средства по никакъв начин“ в писмо до Haskovo.net заявява Пенка Георгиева от пациентската организация.

Нещо повече, продължава тя, в имейла е даден номер за SMS-и, който е с добавена стойност, а това не е упоменато в разпращаните писма, което е некоректна практика, неприлагана от нас, категорична е Пенка Георгиева.

 Всяка информация относно дейността на организациите ни можете да видите единствено и само на нашия сайт, допълва г-жа Георгиева.

http://patients.e-zdravey.com/

 

Текстът на мейла, който се разпространява и страницата, която тиражира некоректната кампания са следните:

http://shoutout.wix.com/so/55e2b4d7-8900-49c2-8c77-3a8e66a81c20#/main

 

„ЗОВ ЗА ПОМОЩ - НО "БЪДЕЩЕ ЗА ВСИЧКИ" ОРГАНИЗИРА ДАРИТЕЛСКА КАМПАНИЯ

Зов за помощ,
Неправителствена Организация "Бъдеще за всички" организира кампания по набиране на средства, които ще бъдат изразходвани за извършването на три спешни животоспасяващи операции по трансплантации на сърце в Германия на трима наши сънародници, общата сума на всяка операция е 80 000 евро, до момента са осигурени 12 500 евро, най - искрено Ви молим да помогнем на всеки в този труден за него момент.
Моля изпратете SMS на кратък номер "1985" с текст на латиница "BUYPASS".
Всички мобилни компании също ще дарят своят дял в тази дарителска кампания.

 

Г.Христов

 

 

 

 

 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини